25 Haziran 2011 Cumartesi

Hindistan - Kolkata (Calcutta) / 印度 - 加爾各答

Nepal'in Hindistan sınırında sabaha karşı Immigration Office(bunun da Türkçesini hiç bilmem)'in açılmasını beklerken çektiğim bir resim ile başlıyorum. Katmandu'dan otobüs ile şu an adını hatırlamadığım bu sınır kasabasına varmamız yaklaşık olarak sabaha karşı 4. Birkaç market, her yer karanlık, kahvehane'nin önünde Hint çayı ve sigara güzel gidiyor. Karanlığı bölen tek şey ahanda bu ateş.

在尼泊爾的印度邊界淩晨等著Immigration辦公室開門,等得花都謝了。從加德滿都做客運去現在想不起來叫什麽名字的這個邊境小鎮,時間大概4點到了。全黑,只有一些雜貨店有開,在茶館前面坐著,欣賞喝印度茶抽煙。弄壞黑暗為一個東西就是這把火。


Trenle Kolkata'ya geçiyoruz (biletsiz, kaçak biniyoruz trene, Hindistan'da her şey yerel dilde "bahşiş" dedikleri rüşvete bakar, açamayacağı kapı var mıdır bilmiyorum, ben görmedim). Tren garı önündeki British style taksiler pek bir tatlılar.

坐火車要去加爾各答 (無票,在印度我沒看過賄賂開不了的門)。火車站前面的英式計程車真可愛。


Bu arada paylaşmazsam ölürüm, LP'de gördüğümüz "Türkişh Çörner" yazısı. Gitmek nasip olmadı ama çok da merak etmiştim.

這個一定要提一下,在LP(旅遊書)的Türkişh Çörner部分。其實很好奇但沒有機會去。


Kolkata, Hindistan'ın West Bengal eyaletinin başkenti, oldukça büyük bir kent anlayacağınız. Wikitravel'dan bir alıntı yapıyorum: Kolkata'yı gezeceğiniz yerlere mutlaka ekleyiniz, ya aşık olacaksınız ya da nefret edeceksiniz ama burayı kesinlikle unutmayacaksınız. 
Taksi'den çektiğim birkaç fotoğrafla devam edelim.

加爾各答是印度"西孟加拉邦"的首府,果然是個大都市。從Wikitravel網站的引文: 加爾各答一定要加在行程上,要麽會愛上要麽會討厭這個城市但加爾各答是一個終生難忘的地方。
從計程車上拍的一些照片.




Metroda bilet kuyruğunda ilk bakışta dikkat çeken bir misafir var, hayır inekten bahsetmiyorum, inekler Hindistan'da zaten sosyetenin bir parçası :) Ben sırt çantası ile Verena'yı kast etmiştim. hehe

在接運售票處前面有一位初看吸引注意力的客人,不對,我沒有說那頭牛,牛在印度反正是社會的成員 :) 我是說帶背包的Verena, 呵呵。



Kafede oturuyoruz, Verena diyor "Görkem bak, arkadaşın geldi", dönüp bakıyorum dibimde bir inek. İnekler madem kutsallar, ben de saygıda kusur etmiyorum ve sigaramı bile paylaşmaya hazır olduğumu gösteriyorum kendisine.

我們在咖啡館做著,Verena跟我說: " 凱凱轉頭看一下,你朋友來了", 我看到在我身邊有一頭牛。牛是神聖的動物,所以我也尊重他把煙跟他share~~



Sri Lanka ve Hindistan'da hava alanlarında güvenlik önlemleri inanılmaz, Sri Lanka'da uçağa binene kadar totalde 4 kez arandın sanırsam, ve en garibime gideni boarding gate'ten sonra uçak kapısının tam önünde çantanızı açıp içini didik didik arayan polisler mevcut. Erkekler ve bayanlar ayrı ayrı aranıyorlar. Orada Hava alanına girmeleri de yasaktı yolcu olmayanların, Kolkata'da ise yolcu değilseniz hava alanına girmek para ile, girişte "bilet gişesi"ni görünce ilk başta anlayamadım neyin bileti diye, sonradan düştü jetonum.

斯里蘭卡跟印度的機場安全預防好誇張,在斯里蘭卡上飛機去之前被安全檢查了好像四次,最奇怪的是boarding gate後面的部分飛機門口前有警察打開包包再檢查,哎喲。女跟男分開的。那裏非乘客禁止進去機場,在加爾各答卻非乘客必須要買票才可以進去機場,不是機票,是機場票。我初次看到售票處不明白到底是什麽票,後來才知道了。


Hindistan gezimi pasaportumu kaybetmeden tamamlamış olmanın mutluluğu. Malezya uçağımızı beklemeye başlıyoruz.
完成了印度旅遊護照並沒有弄丟,好開心。在等馬來西亞飛機。


Bu arada Rahibe Teresa'yı duymuşsunuz herhalde, kim olduğunu ne işle meşgul olduğunu herkes bilmese de insanlara iyilik yapmanın sembolü olduğundan haberdarsınız diye tahmin ediyorum. Kendisi Katolik bir rahibe, misyonerlik çalışmaları için Hindistan'a göç etmiş ve oraya yerleşmiş bir zat kendisi. Hava alanına da heykelini dikmişler. Sanki taksileri yıkıyormuş gibi görünüyor bu resimde.

對了你們應該有聼過加爾各答的德肋撒,可能不了解他到底是誰,忙著做什麽但應該知道她很助人爲樂。她是天主教的傳教士,爲了傳教移民到印度後來在那裏定居了。在機場也蓋了她的雕像。這張看上去她在把計程車洗乾淨。





İstikamet Malezya, Kuala Lumpur'da inip trenle Langkawi'ye geçeceğiz. Langkawi'nin gezi yazısı bloğumda mevcuttur, buyrun göz atabilirsiniz.

下一站是馬來西亞,飛到吉隆坡坐火車去Langkawi島,Langkawi的遊記我已經寫過,若耗氣請看一下。





1 yorum:

  1. türkiyede turistlerin karşılaştığı korkunç şeyleri düşününce sanki başka diyarlarda başıma gelecekmiş korkusu beliriyor bende. çünkü turist kavramı sayelerinde o şekilde şekillenmiş aklımızda.. ama sanırım hindistanın genelinde yabancıya bir hoşgörü var türkiyedeki gibi sözde olmayan. yani aslında hindistan hakkında dünyayı gezecem ben şimdi mottosuyla giden maceraperest, hippi tarzı turistlerden daha çok şey biliyorum, en azından halkın psikolojisini tepkilerini tarihi bir güzelliğe bakınca aman tanrrım veya bir tarafa pisleyen birini, bok götüren slumları görünce egzantirik tepkiler vereceğimi de sanmıyorum ama işte her şey bir yana pek çok yasadışı olayın kol gezdiği bir memleket, her yanına tutkum var o ayrı. bilemiyorsun ki nerede kalsan doğru olur hangi saatlerde dışarıda olmak güvenlidir.. dediğim gibi ne olacak bilinmiyor hindistanda bu da en büyük endişe faktörü; belirsizlik.
    okuduğum bir kitapta şöyle bir söz geçiyordu ki böyle durumların en iyi özetleyicisi olsa gerek 'hindistanda fakir polisten, turist fakirden, poliste turistten korkuyordu'
    üç paylaşımı da keyifle okudum, emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...