27 Haziran 2011 Pazartesi

Çinliler'e Tayvan'a bireysel giriş izni çıktı / 中華人民共和國人現在個人也可以入境臺灣

Stargündem Gazetesi'nin haberine göre, Çinliler Tayvan'da artık tek başlarına dolaşabiliyorlar. Tayvan’da 1949’dan beri uygulanan Çinlilerin ülkeye gruplar halinde girme ve dolaşması kuralı değişti. Çinliler artık Tayvan’a tek başına gelip, yine tek başına adayı özgürce gezebilecek.

按照一個土耳其日報所說中國大陸人現在一個人也可以來臺灣玩。自從1949年大陸人跟團一起才可以來臺灣旅遊的規定終於改變了。

Tayvan, Çinlilerin tek başına adaya giriş yapmalarına ve dolaşmalarına izin verdi. Tayvan’da 1949’dan beri Çinlilerin ülkeye gruplar halinde girme ve dolaşması kuralı uygulanıyordu. Çin ve Tayvan arasında varılan anlaşma ile bundan böyle her gün 500 Çinli turistin adaya gelip serbestçe dolaşabilecek. 

臺灣准許中國人個人來臺灣島玩。中華人民共和國跟中華民國合約的結果每天500個大陸人可以來臺灣旅遊。

Bu arada Çin’in Fujian eyaletindeki Xiamen kentinden 13 kişilik ilk kafilenin yarın adaya gireceği bildirildi. Ziyaretçiler 15 gün boyunca adayı serbestçe gezebilecek. Bunun yanı sıra önümüzdeki günlerde adaya, Şanghay ve Pekin’den de Çinli vatandaşların gelmesi bekleniyor. 

13位遊客做成的第一個旅遊團明天從廈門要來臺灣,不比需要跟團一起玩,自己想做什麽就可以做什麽。而且隨後的日子裡從上海和北京來的遊客也被期望來履行。

Çin ile Tayvan arasındaki seyahatler, 1949’daki iç savaş sonucu durmuştu. Şimdiye kadar Tayvan, Çin’den gelen vatandaşların gruplar halinde ülkeye girmesine ve adada dolaşmasına izin veriyordu. Çinlilerin Tayvan’ı daha iyi tanımasını hedef alan uygulamanın iki ülke arasındaki barışı korumaya ve geliştirmeye yardımcı olacağı belirtiliyor.

1949年度的内戰以後中國跟臺灣中間的旅遊被停止了。目標中國人比較了解臺灣的新合約對兩保持個國家之間的和平會有很大幫助。


Not: İşbu haber bir alıntıdır ve herhangi bir ülkenin resmi politikalarına saldırı amaçlı kişisel bir yorum eklenmemiştir.

備註: 本新聞是引文,才沒有敢進攻任何國家的政治策略。



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...