26 Haziran 2011 Pazar

Minangkabau kabilesi ve Bagonjong çatılar / Minangkabau部落 & Bagonjong 屋頂

Minangkabau insanları, Endonezya'da kökeni Minangkabau kabilesine dayanan anaerkil bir ırk. Bu kabilenin lokal diyalektinde minang zafer kazanan, kabau ise bufalo demektir. İsmin hikayesi oldukça enteresan. Zamanında savaşların kötü olduğunu, insanların bu şekilde hayatlarını kaybetmemesi gerektiğini söyleyen prens, komşu prense bir teklifte bulunur. Endonezya'da bufalolar adım başı zaten, bufalo dövüşünü önerir. Bu fikri mantıklı bulan rakip prens ise bu düelloyu kabul eder. Minangkabau insanları (tabi o zamanlar bu isim henüz yerleşmemiş), hırçın, atik, savaşçı bir bufalonun karşısına uzunca bir süre aç bıraktıkları bebek bufaloyu çıkartırlar. Karşı taraf bunlara gülerler, "bu ne, şaka mı?" tarzında pek de kaale almazlar bebek bufaloyu. Fakat bebek bufalonun boynuzları oldukça keskindir ve açlıktan ölmek üzeredir. Dövüşün başlamasıyla beraber karşısındaki bufalonun memelerine yönelir ve o atiklik ile rakip bufalonun memelerini parçalar ve öldürür. Bu zeka karşısında hayran olan çevre halklar da bu kabileye Minangkabau ismini uygun görürler.

Geleneksel Minangkabau mimarisinde bu çatılar bufalo boynuzlarını simgelemektedirler, Minangkabau insanlarının en yoğun yaşadığı Padang kentinde her yerde gözlemlemeniz mümkündür.

Minangkabau民族從印尼的Minangkabau部落來的。在他們當地方言minang是勝利,kabau是水牛的意思。這個名稱的故事蠻有趣的。當時他們王子認爲打仗不好,人這樣死亡才不值得。呼喚敵人王子水牛戰鬥,不害戰士死掉。敵人王子接受了這個挑戰。Minangkabau(當時這個名稱當然還沒存在)讓一頭嬰兒水牛肚子餓很久,對手水牛是一頭超強大、敏捷、好鬥的。對方笑了他們,其實不太期望這頭嬰兒水牛打贏。但嬰兒水牛的角好尖銳而且肚子好餓。戰鬥一開始它就往媽媽水牛的奶子,一下子把她奶子害得破破碎碎,殺了!邊界的一些部落都尊重了這麽聰明的方法,取了這個部落Minangkabau這個名字。

傳統的Minankabau屋頂代表水牛的角,在這個民族最集中的城市巴東到處都會看到的。







Bir benzinlik / 加油站


Deprem sonrası bir manzara / 地震以後的一張



Benim kaldığım ev (Andalas Üniversitesi'nin rektörünün evinde misafirdim) / 我住的房子 ( 我是Andalas大學校長的客人)




Bukittingi(bukit:dağ, tinggi:yüksek) kentinin saat kulesi / Bukittingi市鈡塔(Bukit: 山, tinggi: 高)








En şirini de bu telefon kulübesi olsa gerek / 最可愛的應該是這個公用電話





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...