21 Haziran 2011 Salı

Bisikletle Shi-Fen Şelaleleri @Ping-xi Town



Bu haftaki bisiklet gezimizin destinasyonu Shi-Fen şelaleleri idi, kısa(20 metre) ama genişlik bazında(40 metre) Tayvan'ın en genişi. Trenle Shuangxi istasyonuna kadar yaklaşık 1 saat gidip oradan başlıyoruz pedal çevirmeye, Taipei-Shuangxi arası yokuş olduğu için gidişte yolu trenle alıp dönerken tüm yolu bisikletle döneceğiz.






















Jeremy ile arkadaşının dükkanında buluşuyoruz, bu arada gezi planı yapma özelliğine hastayım Jeremy'nin, 20den fazla ülkeyi bisikletle gezmiş, albümlerine bakmaktan en çok keyif aldığım bir kaç gezginden biri. o cuma yola çıktı, o gece bir yer bulup uyku tulumunda uyumuş, cumartesi bu arkadaşında kalmış, pazar bizle gezmeye devam etti. bu kadar spora rağmen hala nasıl kilolumsu bir adam onu hiç anlamıyorum laf aramızda :)




























Tayvan'da hayvanat bahcesinde sevimli 2 pandamızın yiyeceği, bambu. herkese yetecek kadar var, pandalar açlıktan ölmeyecekse biz de yiyelim :)












Tofu:
































ping-xi kasabasının ünlü bir festivali var, fener bayramı, lantern festival ecnebicesi. ben gecen sene endonezyada olmamdan mütevellit katılamamıştım sanırsam, üzerine dileklerini yazıyorsun havaya salıyorsun felan, 3 tane birden gökyüzüne saldılar bugun de, kabul olsun demek düşer bize efendim



















Şimdi de Jeremy'nin arkadaşının bize sunduğu Taoist ritüelinden birkaç fotoğraf:


































Tapınaktan bisikletlerimizi almaya nehir kenarından yürüyerek dönüyoruz, istikamet Ping-xi şelaleri



















Şelale manzarasına karşı biralarımızı yudumladıktan sonra çok geç olmadan dönmek lazım Taipei'ye, yaklaşık 3 saatlik bir mesafe gidicez zira. Bu arada, Tayvan'da bisiklet çok popüler bir spor, 7/11 marketlerde aşağıda gördüğümüz (bazılarında, hepsinde değil, genelde favori bisiklet rotalarında oluyor) ücretsiz bir servis, bisikletinizde herhangi teknik bir sıkıntı yaşarsanız alet edevat sunuyorlar.


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...