18 Haziran 2011 Cumartesi

Filipinler / 費率並: Boracay Adası / 長灘島

Filipinler' in başkenti Manila'dan Caticlan havalanına uçuyoruz, ordan bir bota binip Boracay adasına geçiyoruz. Bu aradaki geçişte her şeye para ödüyorsunuz ama hepsi küçük şeyler, 1 veya 2 liralık ücretler. Çevre masrafı, bilmem ne masrafı gibisinden sırf turistlerden biraz daha para almak için yapılan şeyler, parası önemli değil küçük paralar ama toptan ödeme şansımız olsa da her seferinde kuyruğa girmesek daha güzel olurdu. Boracay'a vardığımızda tourist information center'daki adamdan bize otel bulmasını istiyoruz, otel rezervasyonsuz pat diye geldik adaya. Gecelik 40 liraya banyolu klimalı televizyonlu, denize sıfır çok güzel bir otel buluyor bize. Boracay adası çok ucuz bir yer zaten, sadece oteller birazcık pahalımtrak. Ama her şeye rağmen değecek bir yer, cennet gibi geldi bana orası ve tabi özellikle shitty Manila'dan sonra :)

從菲律賓的首都馬尼拉要飛過去Caticlan機場,從這要做一個渡輪過去長灘島。這時花很多種小小的費,環保費拉,什麽什麽費拉。都是很小的費但若有辦法一次花總共,每次排隊很麻煩。到了長灘島請一下tourist information center幫我們找一個飯店,我們並沒有訂飯店之樂過來了。後來找到了一個晚上大概750台幣的雙人房間,不錯,有冷氣拉衛生間拉電視拉。其實長灘島真便宜但住的地方有一點點貴,反正我們的飯店就在海邊。其實長灘島是個值錢的度假地方,尤其跟shitty 馬尼拉比 :)

Aşağıdaki resim otelimizin önü, odaya girerken söylüyoruz resepsiyona şezlongumuzu ve havlumuzu hazır etmelerini sahilde, "allrite sir" şeklinde gayet kibar bir şekilde olumlu yanıt veriyorlar. Biralarımızı da alıp kendimizi okyanusun sularına bırakmanın zamanı geldi.

以下的照片是我們飯店的前面,進去房間時請飯店人員幫我們準備海灘椅跟沙灘巾,人員很有禮貌 "allright sir"。買啤酒帶過去沙灘輪到進去海洋了。






Daha yemek yemeden içmeye gidiyoruz bir yerlere, beach club'ta bile çok ucuz bira, 50 pezo yani yaklaşık 2 lira kadar bir şey. Her gece sarhoşuz tabii ki. Bu arada açık büfe yemekler de çok çeşitli çok lezzetli ve çok ucuz, 7-8 lira kadar bir ücret. 250 pezo-350 pezo arası değişiyor. Ben bayağı bir kilo aldım sanırsam bu tatil boyunca.

曬太陽、游泳之後還沒吃飯直接去泡吧,連大部分beach club都啤酒賣得好便宜,大概是50菲幣,40台幣。我們果然每夜都不醉不歸。對了吃到飽的餐廳也又便宜又很多選擇,吃一餐大概150台幣。我好像發福了不少。

Önceki Manila gezi yazımı okuduysanız biliyorsunuz ki benim kameram Boracay'da son gün kayboldu, yedek de almadığım için bütün o güzelim resimler gitti, Osama'nın kamerasından limitli sayıda da olsa paylaşayım resimleri, çok anlatmayayım, fotoğraflar kendisi anlatsın bu cenneti :)

你們若有看過我上次的馬尼拉遊記應該知道我在長灘島最後一天相繼弄丟了,也因爲沒有替補所以好多張很好看的相片都不見了。這裡給你們看一些Osama的相機太遺憾不多照片。我這次不要說很多,讓照片自己表示這個天堂多美 :)







O değil de Osama bu Arap tarzı oturuşu ile St. Miguel reklamı afişini andırıyor :)

這張Osama阿拉伯式坐下來感覺是St.Miguel啤酒的廣告海報 :)


Aşağıdaki Boracay kalesi adanın sembolü konumunda, adanın birçok noktasında insanlar her gün yeniden inşa ediyorlar bu kumdan kaleyi, kale ile resim çektiren veya kalenin resmini çekenler de gönüllerinden ne koparsa bozuk para bırakıyorlar kenardaki kovaya veya kaba. Ateş dansı yapan adamlar da Boracay geceleri deyince aklıma ilk gelen şeylerden.

以下的長灘島沙城堡算是這裡的象徵,在島上很多地點當地人每天都製造這個城堡,上面也有當天的日期。你們如果要站在旁邊拍照要放在前面的盒子一些硬幣。對了跳火舞蹈的人也多者呢。



filipinler gece hayatı, boracay adası gezi yazısı, boracay'a nasıl gidebilirim? filipinler türklerden vize isyormu? görkem türkay 戈霽凱 boracay kalesi. filipinler'e ne zaman gitmeliyim? filipinler'de türk yemeği. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...