7 Haziran 2011 Salı

Chennai @Hindistan: Kültür Şoku / Chennai @India: Culture Shock / Chennai @印度: 文化震撼

Hindistan'ın Chennai şehrinden, Hindistan'ın birçok yerinde gördüm bu manzarayı, işin kötüsü sadece çocuklar değil birçok yetişkin de yolda kenara geçip büyük tuvaletini yapıyordu. Sri Lanka'dan Hindistan'a geçtiğim gün ve ilk günkü duygularım gerçek bir kültür şokuydu.

印度叫做Chennai的城市,在印度的許多地方看到了這個風景(!),更壞是在路上大便的人不只是小孩子也有不少成人。從斯里蘭卡飛到印度第一天的感覺不可解釋的,完全是文化震撼。


Aşağıdaki resim de dünyanın en uzun ikinci plajı ünvanına sahip Chennai Plajı'ndan. Ölü olduğunu sandığımız bir deniz kaplumbağası ve Hintli bir amcayı görüyorsunuz. Amca yavaş hareketleriyle suyun başladığı yere çömeldi, büyük tuvaletini yaptı, sol eli ile taharetini ( bunları detaylarıyla izlemesem de biliyorum ki sağ el yemek yeme, tokalaşma gibi aktiviteler için hijyenik bırakılırken tuvalet sonrası temizlik sol el ile yapılıyor ) yaptıktan sonra gene yavaş hareketleriyle sahil boyunca gözden uzaklaştı.

以下的照片是全世界第二最長的Chennai海灘,我們猜是已經死亡的海龜和一位印度阿貝( 閩南語的叔叔 )。阿貝的動作很慢,先在海水開始的地方蹲下然後上大號廁所,用左手擦了屁股以後 ( 我當然沒有專門看這個細節但按我所知印度人爲了吃飯、握手類似的事情保養右手的衛生,用左手的責任是保持屁股的清潔 ) 又很慢的動作沿海邊消失了。

Amcanın sıçtığı denizden balık tutan bir Hintli, benden bir sigara istedi, ben de balıkla birlikte poz verirken resmini çekmem karşılığında 3 dal verdim.

在阿貝大便的海捕魚的一個印度人,他請我給他一根煙,我卻給他三根但當然請他跟他自己捕的小魚展示一張照片給我拍。


Slum'larında tek oda var, o da sadece uyumak için cümbür cemaat. Eh yemek de dışarıda pişiriliyor tabi, gündüz şekerlemesi de sokağın ortasında yapılıyor.

他們的貧民窟只有一間房間,那裡全家庭一起睡覺因此在外面煮菜,午睡也在路上比較享受吧。



Outdoor aktivite nedir? Hindistan'da bazen çamaşır yıkamaktır da.

戶外活動到底是什麽呢? 在印第也可能是洗衣服。


 Slum'ların hemen önünde kutsal inekler.

貧民窟前面有聖牛。



4 yorum:

  1. thanks, I ll upload more of pics from India, stay tuned please.

    YanıtlaSil
  2. Thanks Gorkem. I am expecting......

    Your cycling friend Wanda from Taiwan.

    YanıtlaSil
  3. Hindistan'ın 3. büyük kenti deniyor. Ben de bir ay içinde iş ile ilgili olarak gideceğim ve 6 ay kalacağım. Bu şehir bu kadar kötü mü? Yoksa girdiğiniz şoktan dolayı Chennai mi kurban oldu buna. Bombay şehrini çok güzel tanıtmışsınız fakat Chennai tam tersi. Bütün şehir gerçekten bu kadar kötü mü ? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...