5 Temmuz 2011 Salı

Sri Lanka'da Ne Yedim? / 我在斯里蘭卡吃了什麽呢?

Sri Lanka, gitmeye karar vermeden önce hakkında hiçbir şey bilmediğim bir ülkeydi, ben de işte tam olarak bu sebepten gidip görmeye karar verdim. Hakkında hiçbir şey bilmediğim için gizemli, gizemli geldiği için de çekici geldi bana. Sri Lanka hakkında daha önce duyduğum 2 şey vardı, birincisi AIESEC ile İzmir'e gelen bir Sri Lankalı'nın soğuk havaya alışkın olmadığı için buranın kışına ayak uyduramadığı idi, ikincisi de bir Hakan Günday kitabında geçen "Sri Lanka'da sahilde inci toplama işçisi olarak çalıştırılan kızlar" tarzında bir cümle idi. Filler diyarı olduğunu bile bilmiyordum, daha sonra gözlerimle de şahit oldum. Hatta file bile bindik, önce biz onu yıkadık sonra o bizi. Resimlerini Sri Lanka gezi yazısında eklerim, "yediğin içtiğin senin olsun bana gördüklerini anlat" derler ama ben tam tersini yapacağım bu yazıda.

去斯里蘭卡之前真沒有長關於斯里蘭卡的知識,這就是我沒什麽決定去斯里蘭卡旅遊的原因。因爲我一點也不了解所以很神秘,因爲很神秘所以蠻有吸引力。以前有聽説過的兩件事。第一,曾經一個斯里蘭卡女生用AIESEC機會來İzmir(我的家鄉),後來沒有適應這裡的冬天因爲不習慣冷天氣。第二,看過的一本書裡說這句"在斯里蘭卡海邊採集珍珠的小女孩"。連斯里蘭卡有很多大象都不知道。後來親眼也看到了,甚至坐了一頭。先我們洗了他幹警然後輪到他該洗我們了。有拍攝相片,下一篇斯里蘭卡遊記會加給你們看,這次光有吃的喝的。

6 gün kaldığım Sri Lanka'da ilk olarak bir "South Indian Restaurant"a gittim. Koca bir tabak briyani, yanında sosunu çok beğendiğim tavuk but ve çatalla bastırmakta olduğum, Sri Lanka ve Hindistan'a giderseniz her yerde göreceğiniz Samosa.

Sri Lanka'da ne yiyebilirim? Sri Lanka gezi yazısı, Sri Lanka'ya nasıl gidilir? Sri Lanka Türklerden vize istiyor mu?


Colombo'nun aksine Kendi'de daha çok ev tarzı yemekler bulabildik. Çok lüks bir restoran, pahalı da, ama Sri Lankalılar'a pahalı, aşağıdaki yemeklerin hepsine 7-8 lira verdik diye tahmin ediyorum. Bir hatırlatma, Sri Lanka ve Hindistan'a giderseniz mutlaka ama mutlaka "Thali" yemelisiniz, bol körilisinden.

在Kendi家食品比Colombo好找。去了一家對當地人貴對我們蠻合理的餐廳。以下的相片裡菜總共付了大概150台幣。對了你們若去斯里蘭卡或印度要記得吃Thali, 加很多咖喱。


Kaldığımız otelde çalışan ve çok sevdiğimiz Giyan ile yemeğe çıktık.Çok ama çok tatlı bir insan kendisi. Turuncu çiçekli bir pantolonum vardı Malezya'da aldığım, onu çok beğendi, ben de çok sevmeme rağmen hediye ettim kendisine. Ayrılırken de bizim için aşırı bir önemi olmayan ama onun için fazla bir miktar bahşiş de bıraktık. Keşke fırsat olsa da bir daha görebilsem kendisini. Her neyse, sadece yemek olacak demiştim bu yazıda.

Giyan在我們住的飯店上班,叫他一起去吃飯。他真的是好人也蠻可愛的。他喜歡我在馬來西亞買的一件褲子,雖然我也很喜歡但把它送了他。告別的時候也給他不少小費。很期望有機會再見他。算了,本編文章只要說吃的。




Sonsuz sayıda hindistan cevizi tükettiğimi söylememe gerek yok aslında.
其實不用説我吃了無數椰果。


Amcadan aldığımız coconut'ı fil yetimhanesine giden yolda manzaraya karşı içmek için saklıyorum. Kiraladığımız "tuk tuk" ile resmimiz için buyrunuz.
把在樓上買的椰果為在路上看著風景吃而留下來。


Sri Lankalılar ananası ve mangoyu karabiberli, kırmızı biberli yemeyi seviyorlar. Bence çok başarısız bir kombinasyon.

斯里蘭卡人吃鳳梨和芒果撒胡椒跟辣椒,我覺得很不好吃的組合。


İngilizcesi "betel nut" olan bir hede. Tayvan'da direk ağacın meyvelerini yiyoruz, burada ise toz haline getiripçeşitli baharatlar ekliyorlar. Çok farklı tarzda ama etkisi aynı, kafa yapıyor, enerji veriyor.

斯里蘭卡的檳榔!


Adında "beer" geçmesine bakmayın, alkolsüz bi şey zencefil birası. Sadece Sri lanka'da var dediler ama ben hindistan'da da görmüştüm. Boğazı hafif yakıyor zencefilin aromasından ötürü.
不要看名稱裡有beer這個字,沒有酒精。當地人說斯里蘭卡才有但在印度也看過。

Ecnebicesi wood apple, Türkçesini bilmiyorum, sesli sözlük "fil elması" diye çeviriyor. Yoğun ve güzel bir aroması var.
我不知道wood apple的中文版是什麽。口味很農,很好喝。




Son olarak belirtmem lazım, Sri Lanka'da yediğim yemekler arasında en beğendiğim Kottu Roti isimli bir yiyecek, ve hoşuma en çok giden yemeği Kendi şehrinde bir KFC'de yemem şaşırtıcı aslında. O gün kameramı yanıma almayı unutmuşum, o yüzden google görsellerden bir bağlantı veriyorum. KFC'de olduğundan da anlayacağınız üzere tavuklu idi.

我在斯里蘭卡吃過的菜之内最喜歡的是Kottu Roti。最好吃的果然在KFC吃了。那一天忘了帶相機所以可以看這個google大神圖片的連結。在KFC吃的這個菜果然是雞肉的。

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Kottu%20Roti&gs_sm=e&gs_upl=4306l4306l0l1l1l0l0l0l0l219l219l2-1l1&biw=1280&bih=598&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi

1 yorum:

  1. Sri Lanka'darken bende Ginger Beer ve Ecnebicesi wood apple içtim. İkiside çok beğendim.
    我在斯里蘭卡的時候也有喝薑啤酒和Wood Apple果汁,很好喝!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...