4 Temmuz 2011 Pazartesi

Ryanair - 瑞安航空 Bilgilendirme yazısı / 信息文章


Avrupa üzerinden öyle ya da böyle bir şekilde yolu geçmiş herkesin bir şekilde haberi ya da bilgisi olmuştur Ryanair ya da türevlerinden. Erasmus yapmış , turistik geziye çıkmış ya da staj falan derken Avrupa'yı da gezeyim diyenlerin uğrak yerleri haline gelmiştir Ryaniar'ın kendine has havaalanları ve prosedürleri..Kimisine çok çektirmiştir , kimisine de çok şükür dedirtmiştir.İşte bende bu yazımda başlıktan da anlaşılacağı gibi Ryanair ile ilgili başımdan geçenleri paylaşmak istiyorum.


去過歐洲旅遊的人不知何故應該有聽説過瑞安航空(Ryanair)或相似的歐洲臉頰航空。瑞安航空很獨特的機場該有很多去歐洲當背包客或留學的乘客。瑞安航空很嚴格的程序有人覺得很煩,有人還蠻滿意的。本篇文章顧名思義要談我自己體驗過的事情。



Ben de bireysel olarak ve arkadaşlarımla beraber yaptığım gezilerde de hep Ryanair'i seçmişimdir.Neden olduğu ilk olarak ekonomik ve çok geniş bir ağa yayılmış olmasındandır.Ryanair'in web sitesinden kontrol ederseniz biletlerin ne kadar ucuz olduğunu görebilirsiniz.Bahsettiğim ucuzluk 1 Euro , 5 Euro , 9-10 Euro civarındaki ucuzluklar . Evet yanlış duymadınız.Mesela Barcelona'dan Ibiza'ya 1,99 Euro'ya uçmuştuk.Yine Ibiza'dan Venedik'e de 9 Euro uçmuştuk geçen sene.Bunlar tabi ki işin çok güzel tarafı.Ocak ayında ise Bremen'den Porto'ya gidiş geliş biletimi 45 Euro civarı bir fiyata almıştım ki sanırım Ryanair'dan aldığım en pahalı biletler bunlar olmuştur.Buraya kadar olan kısıma mucisesi kısmı denilebilir.Ama ucuz etin yahnisi yavan olur misali bir şey bu kadar ucuz olunca arkasından kesin bir şeyler çıkacaktır hissiyatı yolculuk bitene kadar insanın peşini bırakmıyor.




我不管跟朋友一起去玩或一個人去旅遊都選瑞安。最主要的原因果然是廉價跟不少班機選擇。為親眼看機票多便宜請看瑞安航空網站。有時買得到一歐元、五歐元、九到十歐元。對,你們沒聼錯。比如,去年從巴塞罗那飛到伊维萨機票買1,99歐元。從伊维萨飛到威尼斯付了9歐元。有時可能會找不到這麽便宜的機票,一月份從不來梅飛到波爾圖的機票買了45歐元,這張是我在飛瑞安航空的航程之内最貴的。可是飛廉價航空果然有不少事情要專心注意。

Ryanair nedir? ryainair online check in, ryanair bagaj hakkı, ryanair türkiye, ryanair ile uçak güvenli mi?

İlk olarak şirketin hiç bir şekilde standart bir prosedürü bulunmuyor , yani her havaalanında farklı bir muameleye maruz kalıyorsunuz.O yüzden hep bir önceki Ryanair yolculuğunuza göre plan program yapıyorsunuz ama bir sonraki muhtemelen öyle olmuyor.Bir çok şehirde Ryanair'in kendisine özel olarak yapmış olduğu havaalanları olduğu gibi bazı öenmli şehirlerde ise uluslararası havaalanını kullanıyorlar.Bir çok yerde kendi havaalanlarını kullandıkları için de Şehirden hemen hemen 1 saat uzaklıkta bir yere kurulmuş oluyorlar ve şehir merkezlerine yine şirkete ait ücretli servisleri kullanmak zorundakalıyorsunuz.Bununda maliyeti genelde gidiş dönüş 10 Euro civarı bir şey tutuyor.Eğer şanslıysanız gittiğiniz şehirde uluslararası havaalnını kullanıyordur Ryanair.

首先要說,瑞安航空在每個機場的流程可能會不同的。像馬來西亞的亞航在某些城市瑞安航空蓋了自己的機場,這些機場都離市中心蠻遠的,逼你坐瑞安航空交通車,雙程大概10歐元。最方便的當然是他們不用自己的機場。

İkinci bir konu kesinlikle el bagajı dışında ekstra bir bagaj kullanmamalısınız.Çünkü böyle bir durumda ucuz biletin bir mantığı kalmıyor ve Ryanair artık para kazanmaya başlıyor demektir :) Bir çok havayolu şirketinin havaalanlarında el bagajı için deneme aletleri bulunuyor.Ryanair'in kullandıklarını aşağıdaki resimlerden görebilirsiniz.Ve bu kuralı çok katı bir şekilde uyguladıklarını söyleyebilrim.Elinizde ki ikinci bir çantayı kesinlikle kabul etmiyorlar.

而且買行李要加錢。我覺得瑞安航空賺的錢都是賣額外行李的,隨身帶的包包沒有關係,不用錢。以下可以看在機場瑞安航空的機艙行李試試看是否賽的進去的設施。這個規定很嚴格的,第二任何的包包一定要check-in,要出錢。












Ryanair'de tecrübe ettiğim bir diğer nokta ise online check in ve biniş kartı konusu.Normalde check in yaptığınız zaman size verilen biniş kartları gibi bir biniş kartınız yok.Bunun yerine havaalanına gelmeden önce çıktısını almanız gereken online check in sistemi kullanılıyor.Ama burada durum şu ki bu çıktı elinizde olmaz ise bir para cezasına tabi tutuluyorsunuz.Paris'ten Madrid'e giderken elimizde bu çıktılar olmadığı içni ya 40 Euro para ödersiniz ya da uçağa binemezsiniz şekilde bir cümle ile karşılaştık ki çağa binmeyince tur allak bullak oluyor ve diğer uçaşlar da kaçıyor. Ama işin ilginç yanı şu ki ; bir önceki Ryanair uçuşunda Oslo'dan Paris'e geçerken elimizde bu çıktılar olmamasına rağmen uçağa binebilmiş olmamız . İşin düzensizliği ve saçmalığını siz düşünün..


坐瑞安航空時還發現的另外一件事是online check-in (上網登機)系統。平常check-in的時候其他航空公司給你們的boarding pass(登機牌)你們要用這個系統列印出來準備好。若沒有列印要怎麽辦呢? 我們曾經從巴黎飛到馬德里的時候忘了列印,他們告訴我們要選要麽被罰款(40歐元)還是要錯過飛機。但我在樓上有提過不同的機場有不同的規定。曾經從登機牌飛到巴黎的時也忘了列印但他們無所謂,沒有罰款。

Uçakların içinde ise , uçuş sırasında kabinde sattıkları ürünlerde ucuz biletten verdikleri açığı fazlasıyla kapatıyorlar.Çünkü kendi gözlemlerime göre insanlar uçuş sırasında fazlasıyla alışveriş yapıyorlar.

在飛機上沒有送免費的東西,還賣得很貴。我自己發現了很多人在飛機上買東西,瑞安航空又賺錢 :)







Saydığım bu olumsuzluklara rağmen Ryanair tam bir öğrenci işi , sırt çantasını alıp önceden planınızı programınızı yapıp biletlerinizi alıp yapılabilecek en mantıklı turlardan birisi bence interraila göre.Tabiki trenle gezmenin keyfi bir başkadır ama hem zaman açısından hemde maliyet açısından böylesi daha mantıklı gibi geliyor bana.Çünkü böyle turlarda genelde hizmet ve rahatlık yerine maliyet biraz daha ön plana çıkıyor . Uçuş ağının çok geniş olması ve hemen hemen tamamı içni ucuz biletler sunması cazip hale getiriyor.Bu olumsuzluklara denk gelmemek için sadece biraz dikkatli olmak ve önceden gerekli çıktıları almak sanırım yeterli olacaktır .

雖然這些煩人的事情但瑞安航空真便宜,真適合大學生、背包客。若你們會一段時間前安排行程瑞安航空真方便的。班機選擇很多,所以的班機幾乎都有廉價。要小心按程序辦事就ok了。要記得列印登機牌。

Ryanair ile yaptığım yolculuklarda bulunduğum şehirlerde kullandıkları havalanlarına göre Bremen,Madrid,Ibiza,Sevilla ve Porto'da Ryanair uluslararası havaalanlarını kullanıyor.Yani ulaşım için ekstra bir maliyet yok.Ama Venedik,Oslo,Paris,Barcelona,Frankfurt ve Milano'da kendi havaalanlarını kullandıkları için havaalanlarına ulaşıma biraz daha bütçe ayırmanız gerekecektir.

据我所經驗瑞安航空沒有自己機場的城市以下,所以沒有額外的交通費:


不來梅

馬德里

伊維薩島

塞維利亞

波爾圖


以下城市自己需要提供交通費:

威尼斯

奧斯陸

巴黎

巴塞羅那

法蘭克福

米蘭

Son olarak Avrupa içi ucuz uçuşlar yapan tek şirketin Ryanair olmadığını söylemek istiyorum.Easyjet'te Ryanair kadar olmasa da ucuz tarifelerle Avrupa içi uçuşlar düzenliyor.Hatta İstanbul'a bile uçuşları vardı en son.Ama uçuş ağı Ryanair kadar değil diye hatırlıyorum.

還要告訴你們瑞安航空不是歐洲唯一間廉價航空。易捷航空(EasyJet)雖然沒有瑞安那麽多的班機但還是蠻方便的。好像也飛到伊斯坦保。

Not: Bu yazı  Yurtdışı Tecrübesi sitesinde bir Kemal Hakimoğlu yazısıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...