Şu an Endonezya Albümleri- II'yi okuyorsunuz, Endonezya Albümleri-I için lütfen tıklayınız
本篇遊記是印尼相簿-II, 爲了印尼相簿 - I 請單擊
Geçen yazıda muz böreğinin resmini eklemiştim, muz Endonezya'da çok olmasından ötürü çok fazla yiyeceği ve yemeği üretilmiş bir meyve. Aşağıda muz cipsi, haşlanmış muz, muz yaprağında pişmiş hindistan cevizi, ve ızgara muz görüyorsunuz.
上篇遊記我有說過在印尼很多菜、食物是香蕉做成的。以下是香蕉片、水煮的香蕉、在香蕉葉裡蒸的椰子、燒烤香蕉。
本篇遊記是印尼相簿-II, 爲了印尼相簿 - I 請單擊
Geçen yazıda muz böreğinin resmini eklemiştim, muz Endonezya'da çok olmasından ötürü çok fazla yiyeceği ve yemeği üretilmiş bir meyve. Aşağıda muz cipsi, haşlanmış muz, muz yaprağında pişmiş hindistan cevizi, ve ızgara muz görüyorsunuz.
上篇遊記我有說過在印尼很多菜、食物是香蕉做成的。以下是香蕉片、水煮的香蕉、在香蕉葉裡蒸的椰子、燒烤香蕉。
Pantai Padang yani Padang plajı stres atmak için şehrin merkezinde çok tatlı bir yer, ben Ege insanı olaraktan çok sık gidiyorum tabii.
Pantai Padang巴東海灘爲了散心很有用,我這個愛琴海人常常去的。
Kızarmış karides
炸的蝦串
Yabancı olunca çok popüler oluyorsunuz, etrafımı kızlar sardığı zaman şikayetim yok tabii.
當老外很快樂,被當地美女圍住並沒有抱怨。
Aşağıdaki 2 fotoğrafı düğünde çektim. Bizim Türk düğünleri gibi haydi hep beraber dans ediyoruz durumu yok, masanızda siz yemeğinizi yerken sahnede dans gösterileri oluyor, izlemekle yetiniyorsunuz. İkinci resimde Minangkabau (Minangkabau yazısı için tıklayınız) geleneği olarak kırık porselenin üzerinde çıplak ayakla zıplayıp dans ediyorlar. Bir hilesi olsa gerek, yoksa çok acımalı.
以下兩張是在婚禮拍攝的。不太像我們土耳其的婚禮,沒有觀衆上舞臺一起跳舞,在桌子吃飯看舞蹈團表演。第二張是在破碎的瓷磚上跳舞,是Minangkabau的傳統(爲了看Minangkabau請單擊)。看起來的感覺很痛苦,應該有一個招數,不然會痛死了)
Pasir Jambak Plajı'ndayız. Pek bir sessiz pek bir sakin, kimsecikler yok. Su sıcacık, tam yüzülesi.
在Pasir Jambak海灘。很安靜,很不熱鬧,沒有人。海水蠻溫暖的,真好泳。
Previously on Lost
Yol üzeri her yer yemyeşil, Batı Sumatra'nın doğası bir harika, keşke insanlarda onu koruma bilinci de olsaymış.
到處很綠色,West Sumatra的自然很美,太可惜當地人沒有環保。
Ben en çok yemekleri seviyorum, yemek resmi ile bitireyim yazıyı.
我最愛吃的,最後一張照片是吃的
Endonezya'ya ne zaman gidilir?
Uçaktan iner inmez aşırı nemi hissediyorsunuz. Endonezya zaten Ekvator çizgisi üzerinde bir ülke, hava her daim sıcak. 4 mevsim yok, kuru mevsim ve yağışlı mevsim olmak üzere 2 tane mevsim var. Nisan'dan Ekim'e kadar kuru, Kasım'dan Mart'a kadar yağışlı mevsim. Kuru mevsimde gitmeniz tabii ki tavsiye edilesidir.
Endonezya'ya nasıl gidilir?
Asya'nın bir çok ülkesinden Air Asia ile ya direkt ya da Kuala Lumpur aktarmalı, Tiger Airways ile Singapur aktarmalı uçuşlar bulabilirsiniz. Malezya'dan gemi ile ulaşım da mümkündür. Papua Yeni Gine ve Malezya'dan kara yolu ile ulaşım mümkündür.
Endonezya vize istiyor mu?
Ben gittiğimde önceden vize almanız gerekiyordu, geçen sene sonunda yapılan değişiklik sonucu 30 günlük vizenizi hava alanlarında veya deniz yolu ile gidiyorsanız belli başlı limanlarda 25 dolar karşılığında alabilirsiniz, eğer uzatmak isterseniz 250.000 Rp karşılığında bir immigration office'te uzatabilirsiniz vizenizi.
Endonezya'da nereleri görmeliyim?
Öne çıkan turistik spotlar arasında şuralar var: Bali Adası, tanrıların adası denen Bali adası'nda Hindu kültürünü sahilleri ve doğasıyla öne çıkan tropik bir adada gözlemleyebilirsiniz. Java'nın merkezinde dünyanın en büyük birkaç Budist tapınaklarından Borobudur. Komodo milli parkı. Dalış meraklıları Endonezya'nın scuba merkezi Bunaken'i tercih edebilirler.
endonezya depremi, endonezya dili, endonezya nerede? endonezya vize. endonezya türkçe çeviri. endonezya yemekleri. endonezya vizesi. endonezya türklerden vize istiyor mu? endonezya ucuz uçak bileti. endonezya tsunami. endonezya haritası.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder