8 Ağustos 2011 Pazartesi

Endonezya Albümleri / 印尼相簿 - III



Endonezyalı insanlar zaman zaman olmaları gerektiğinden daha da yakın davransalar da genel anlamda ülkelerini ziyaret eden yabancılara karşı çok içten ve cana yakınlar. Konuştuğumuz ortak bir dil olmamasına rağmen bu kadınla sohbet etmesini çok seviyorum, sözlük, gülümsemeler ve vücut dili aracılığıyla tabii ki.

印尼人有時太親切了吧!不過平常真熱情。雖然沒有講共同語言但真喜歡跟這個女人聊天,詞典、微笑、手語就夠了吧。


Biz aslında cani bir tarikatın üyeleriyiz, misyonerlik çalışmalarımız için Endonezya'da bulunmaktayız ve insan kurban etme gibi ritüellerimiz var.

我們其實是一個很殘忍的宗教團,來印度尼西亞的原因是傳教,看以下的宰人宗教儀式。




Yerel fiyatlara göre alkol pahalı, ama daha büyük sorun şudur ki içki satan yerler çok kolay bulunmuyor, en azından turistik olmayan şehirlerde.

啤酒價錢跟當地物價比有點貴,但最重要的問題是啤酒真難找,除了很多觀光客的地方之外。

2009'daki Mentawai depremi sonrası Padang'daki kasvetli manzaralardan bir tanesi daha.
2009年Mentawai島地震以後在巴東城陰沉的狀況之一。


Deprem sonrası yetimhanede yetiştirilmeye başlayan çocuklara,  Çinli arkadaşımızın liderliğinde bir kung-fu gösterisi sunarken.

地震以後失去家人在孤兒院被養的孤兒欣賞我們大陸朋友領導的功夫表演。


Tayvanlı Benny'ye Çince şarkılarında eşlik etmek ayrı bir keyif.
陪Benny(臺灣人)一起唱歌真好玩。



Padang'da şehir içi ve şehirlerarası otobüsler çılgın tasarımlara sahip, şehir için angkotlar için önceki Endonezya Albümleri yazılarıma bakabilirsiniz.

巴東公車和客運的外面設計真crazy,爲了看一下叫做angkot的公車請查看我以前po以印尼相簿為標題的遊記。




Botla 1 saatten fazla sürüyor Sikuai Adası'na gitmek, şanssızlık bu ya yağmura yakalanıyoruz ama olsun, bu tropik adanın her hali güzel.

到Sikuai島需要坐渡輪一個多小時,真遺憾下雨了不過這個熱帶島哪樣都不錯。





Aynı manzarayı Malezya'da da görmüştüm, türbanlarıyla ve kıyafetleriyle birlikte yüzen bayanlar.
在馬來西亞也看到過帶頭巾進水的女人。




Sol yanı masmavi, sağ yanı yemyeşil bu yürüyüş patikasında yürümenin keyfi paha biçilemez.
 左邊好藍右邊好綠,走這條路是個喜悅。

Padang iskelesinde bottan çektiğim 2 resim, suyun kirliliği dikkatinizden kaçmasın, Endonezyalı insanlar bu konuda malesef hiç bilinçli değiller.
在巴東碼頭拍了這兩張,要注意水多髒,印尼人太可惜沒有環保。






Endonezya'ya ne zaman gidilir?
Uçaktan iner inmez aşırı nemi hissediyorsunuz. Endonezya zaten Ekvator çizgisi üzerinde bir ülke, hava her daim sıcak. 4 mevsim yok, kuru mevsim ve yağışlı mevsim olmak üzere 2 tane mevsim var. Nisan'dan Ekim'e kadar kuru, Kasım'dan Mart'a kadar yağışlı mevsim. Kuru mevsimde gitmeniz tabii ki tavsiye edilesidir.


Endonezya'ya nasıl gidilir?
Asya'nın bir çok ülkesinden Air Asia ile ya direkt ya da Kuala Lumpur aktarmalı, Tiger Airways ile Singapur aktarmalı uçuşlar bulabilirsiniz. Malezya'dan gemi ile ulaşım da mümkündür. Papua Yeni Gine ve Malezya'dan kara yolu ile ulaşım mümkündür.


Endonezya vize istiyor mu?
Ben gittiğimde önceden vize almanız gerekiyordu, geçen sene sonunda yapılan değişiklik sonucu 30 günlük vizenizi hava alanlarında veya deniz yolu ile gidiyorsanız belli başlı limanlarda 25 dolar karşılığında alabilirsiniz, eğer uzatmak isterseniz 250.000 Rp karşılığında bir immigration office'te uzatabilirsiniz vizenizi.


Endonezya'da nereleri görmeliyim?
Öne çıkan turistik spotlar arasında şuralar var: Bali Adası, tanrıların adası denen Bali adası'nda Hindu kültürünü sahilleri ve doğasıyla öne çıkan tropik bir adada gözlemleyebilirsiniz. Java'nın merkezinde dünyanın en büyük birkaç Budist tapınaklarından Borobudur. Komodo milli parkı. Dalış meraklıları Endonezya'nın scuba merkezi Bunaken'i tercih edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...